În ciuda războiului comercial SUA-China, Huawei câştigă clienţi 5G în Europa

Read Time2 Minutes, 45 Seconds

Huawei se confruntă cu o analiză oficială mai atentă în Europa, pe fondul acuzaţiilor Statelor Unite că ar reprezinta o ameninţare la adresa securităţii, însă operatorii de telefonie mobilă din regiune cumpăra în continuare echipamente pentru reţelele 5G.

Din cele 65 de contracte comerciale pe care Huawei le-a semnat, jumătate sunt cu clienţi europeni care construiesc reţele ultra-rapide de generaţia a cincea, a declarat marţi, Yang Chaobin, la o conferinţă cu clienţii în Zurich.

„Acest lucru arată încrederea pe termen lung şi constantă a clienţilor europeni în Huawei – suntem, într-adevăr, recunoscători pentru încrederea lor în acest moment dificil”, a declarat pentru Reuters Yang Chaobin, directorul de marketing pentru 5G a Huawei.

Participanţii au ascultat expuneri pozitive ale mai multor operatori, inclusiv Sunrise din Elveţia – care a conectat o staţiune de schi, ferme şi chiar un stadion de fotbal la reţeaua sa 5G construită de Huawei, activată în urmă cu şase luni.

Guvernele europene şi autorităţile de reglementare încearcă să răspundă avertismentelor americanilor cu argumente opuse, conform cărora standardele pe care industria le dezvoltă pentru 5G oferă garanţii suficiente.

„Din perspectivă tehnică, securitatea este ceva ce putem rezolva”, a spus Chaobin într-un interviu.„Dar dacă priviţi securitatea ca pe o problemă politică şi judecaţi securitatea unui furnizor în funcţie de originea sa, atunci este foarte greu de rezolvat.”

Germania, cea mai mare putere economică a Europei, tocmai a publicat un set de reguli propuse privind securitatea reţelei 5G, care nu mai poate evidenţia China sau Huawei ca ameninţări; în schimb, solicită tuturor furnizorilor şi operatorilor să îndeplinească criteriile comune.

În schimb, Marea Britanie continuă să se gândească dacă trebuie să urmeze sfatul Consiliului Naţional de Securitate de a interzice Huawei – un pas deja făcut de aliaţii SUA, Australia şi Noua Zeelandă.

Washingtonul a impus controlul exporturilor de tehnologie către Huawei în mai, pe fondul escaladării disputei comerciale cu Beijingul, care a provocat daune grave fabricării şi vânzării de smartphone-uri.

Dar, a spus Yang, Huawei şi-a diversificat baza de furnizori suficient pentru a satisface pe deplin cererea clienţilor pentru echipamentele sale de reţea, chiar şi fără componentele provenite din SUA.

Din totalul de 400.000 de staţii de bază 5G, pe care le-a furnizat, trei sferturi au fost comercializate după interdicţiile Statelor Unite ale Americii.

Provocarea cu care s-a confruntat Yang pentru a răspunde nevoilor Sunrise şi ale altor clienţi europeni este diferită: furnizarea echipamentelor potrivite într-o parte a lumii, unde spaţiul pentru montarea antenelor este limitat.

Aici, Huawei consideră că staţia sa de bază Blade AAU – care poate susţine benzile radio cu joasă şi medie frecvenţă utilizate pentru a oferi acoperire largă 5G – va face treaba pentru mulţi dintre clienţii săi europeni.
Yang Chaobin şi-a exprimat încrederea în stabilirea standardelor din industrie, cum ar fi iniţiativa 3GPP care guvernează securitatea echipamentelor mobile, descriind-o ca un efort de colaborare care implică toţi jucătorii din ecosistemul mobil.

„Securitatea de-a lungul întregului proces poate fi garantată doar atunci când toţi jucătorii… lucrează din greu împreună”, a mai spus Yang.

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise
Close