De ce este importanta curatarea laptopului in mod regulat?

Read Time1 Minute, 49 Seconds

De ce este importanta curatarea laptopului in mod regulat?
Curatarea laptopului este o operatiune foarte importanta pentru buna functionare a laptopului si pentru prelungirea duratei de viata. Un laptop necuratat se va defecta mai rapid decat daca ar fi fost curatat insa nu toti utilizatorii de laptopuri cunosc importanta curatarii interne.
Mai mult, atunci cand vine vorba de curatarea laptopului, un procent mare de utilizatori face confuzie intre curatarea interna si cea externa.

In acest articol vom discuta despre importanta curatarii interne dar si despre cum se face aceasta.
Curatarea este un proces complex care implica desfacerea laptopului, in unele cazuri fiind necesara desfacerea completa pentru a ajunge la procesor.
Se foloseste un compresor cu aer pentru inlaturarea prafului, scamelor si impuritatilor din interior dar si pentru degajarea fantelor de aerisire sau a radiatorului care se poate imbacsi cu praf dupa o perioada de functionare fara o curatare.

Curatarea nu inseamna doar inlaturarea prafului din interior ci si inlocuirea pastei termoconductoare de la procesor, gpu si alte cipuri dupa caz. Un tehnician care lucreaza la un service, va curata fara probleme un laptop insa daca un utilizator doreste sa faca aceasta curatare singur, la domiciliu va avea nevoie de cateva ustensile dar si de un minim de cunostinte despre laptopuri.
Daca nu ati mai desfacut niciodata un laptop, este posibil sa rupeti pamblici de care sa nu aveti cunostinta, sa crapati carcasa samd. Daca nu va pricepeti la laptopuri in general si nu ati mai desfacut niciodata unul, alegeti sa il curatati la service.

Ce se intampla daca nu curatam? De ce este asa importanta curatarea?

Curatarea asigura o functionare optima a sistemului de racire implicit a laptopului. Un laptop cu un sistem de racire ce functioneaza defectuos (din cauza prafului si a paturilor de praf depuse dar si a pastei termice care s-a intarit si care nu mai conduce bine caldura catre radiator) se va defecta mai devreme sau mai tarziu, depinzand si de modul de folosire.
Cert este ca un laptop care nu este curatat, se va incinge cu timpul din ce in ce mai tare iar aceste temperaturi mari din interior, neevacuate, vor dezlipi cipul video de pe placa de baza.

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise
Close